Dolf Jansen

Dolf Jansen (25 juni 1963) is cabaretier, schrijver, muzikant, presentator en marathonloper. Hij startte zijn cabaretcarrière met Hans Sibbel (Lebbis) in 1989 met succes wanneer hij aan het Leids Cabaret Festival meedoet. Daarna volgen vele uitverkochte cabaretprogramma’s voor het duo Lebbis en Jansen, waaronder ook oudejaar programma’s. Vanaf 2006 tourt Dolf met zijn theaterprogramma’s langs de Nederlandse theaters en is hij een graag geziene gast bij de dagelijkse actualiteitenprogramma’s als Pauw en DWDD.  

Dolf Jansen is creatief. Hij schrijft, veel en vaak: columns, gedichten, liedteksten, reisverhalen, interviews en voor diverse televisieprogramma’s. Ook maakt hij geregeld speciale voorstellingen op maat voor bedrijven, congressen etc. en interviewt met scherpe tong. Op de radio is Jansen elke week te horen met ‘Afslag Thunderroad’ en ‘Spijkers met Koppen’. 

Dolf is een betrokken mens. Hij zet zich in voor Oxfam Novib en WarChild, de HIER!-campagne en het KWF. Dolf Jansen is inzetbaar als spreker, dagvoorzitter, interviewer, cabaretier en columnist. Vaak is hij stukken rustiger dan mensen van hem verwachten, maar de humor ligt altijd ergens op de loer! 

Dolf Jansen spreekt u hier toe

Herman Wijffels

Prof. Dr. H.H.F. (Herman) Wijffels is een Nederlandse econoom. Tijdens zijn loopbaan bekleedde hij diverse vooraanstaande functies waaronder voorzitter van de hoofddirectie van Rabobank Nederland, voorzitter van de Sociaal-Economische Raad (SER) en Nederlandse bewindvoerder bij de Wereldbank in Washington. Daarnaast legde hij als informateur de basis voor het Kabinet Balkenende IV. 

Daarnaast was hij co-voorzitter van Worldconnectors, voorzitter en mede-oprichter van Sustainable Finance Lab en was hij tot 2016 als hoogleraar Duurzaamheid en Maatschappelijke Verandering verbonden aan het Utrecht Sustainability Institute (USI) van de Universiteit Utrecht. 

Gita Salden

Visie op ‘Bridging’ in het publieke domein

Als CEO van BNG Bank, de grootste bank in Nederland in het publieke domein, brengt Gita Salden haar visie op ‘Bridging’. In de financiering van verduurzaming draait het erom dat partijen elkaar vinden en samen tot vernieuwende inzichten komen. Om de ambitieuze klimaatdoelen van Parijs te realiseren, neemt BNG Bank haar rol om bruggen te slaan in het bouwen van partnerships. Financiering is in het publieke domein een belangrijk instrument om impact te maken, bijvoorbeeld voor verduurzaming van de portefeuilles van woningcorporaties en voor verduurzaming van vastgoed in de zorg- of onderwijssector. BNG Bank is ook in een vroeg stadium sparring partner voor de opgave voor gemeenten om warmtenetten te realiseren. Zo werkt BNG Bank continu samen met klanten aan maatschappelijke impact.

Gita Salden is Chief Executive Officer van BNG Bank, vanaf januari 2018. Zij is verantwoordelijk voor Strategie, HR, Marketing & Communicatie en Internal Audit. Voordat zij toetrad tot de Raad van Bestuur van BNG Bank, werkte zij in meerdere functies voor het Ministerie van Financiën; haar laatste functie was plaatsvervangend Thesaurier-Generaal en Directeur Financiële Markten. Daaraan voorafgaand werkte zij een jaar in Brussel, als Financieel Raad bij de Permanente Vertegenwoordiging van Nederland bij de Europese Unie in Brussel.

Joop Zoetemelk

Joop Zoetemelk wordt gezien als één van de beste Nederlandse ronderijders aller tijden. Verder staat Joop bekend als ‘eeuwige tweede’, dit omdat hij vijf keer tweede is geworden in de Tour de France. Gelukkig wist hij de Tour de France wel in 1980 te winnen. Daarnaast is hij tweemaal Nederlands kampioen geworden en is hij op 38-jarige leeftijd nog Wereldkampioen geworden, hiermee is hij de ‘oudste’ Wereldkampioen ooit binnen het wielrennen. De befaamde uitspraak “Parijs is nog ver. Er kan nog veel gebeuren” deed Joop in 1980 en kan op veel onderwerpen worden toegepast. 

Gerrit Hiemstra

Gerrit is meteoroloog met een uitgebreide ervaring op meteorologisch gebied. Hij studeerde in 1986 af aan de Wageningen Universiteit als landbouwkundig ingenieur met als specialisatie agrometeorologie, gevolgd door een periode van 9 jaar als operationeel weerman binnen een commercieel weerbedrijf. Na een korte periode als hoofd van een operationele weerdienst op Luchthaven Schiphol, heeft hij het succesvolle commerciële weerbedrijf WeerOnline opgezet, dat uiteindelijk verkocht is in 2009. Gerrit is ook bekend als weerpresentator bij de nieuwszender NOS, sinds 1998. 

In 2021 kreeg Gerrit Hiemstra de Machiavelli. De Stichting Machiavelli heeft hem de prijs toegekend omdat hij de klimaatverandering en de gevolgen daarvan duidelijk maakt voor een groot publiek.